Maria Johnsen's screenplay  
 

  

 

Story (In Norwegian)
Søken Etter Den Rette Eliksir

Den første boka:

"Den Skjulte Hemmeligheten i Tid "
Av: Maria Johnsen

Forord »

Som vitenskapen beviser er vi alle av samme rase , uansett hvilken hudfarge eller opprinnelse man har. I bunn og grunn er vi alle den samme under vår hud. Vi vil også vokse, forandre oss og lære å akseptere kulturelle og individuelle forskjeller. Vi har anledning til å søke etter positive kvaliteter i gode mennesker, intellektuell åpenhet, humanisme og medlidenhet for miljøet rundt oss. Det vil gjøre vår verden til en mer hensynsfull, vennlig og akseptert .

Hvem vet hvordan vår verden vil se ut i fremtiden. Noen ganger er det for mange veier og du blir usikker på om du noen gang vil finne den rette veien. Men det er bare siden vi alle lager vår egen historie og utforsker er hvordan hvert av våre eventyr begynner.

Livet er for kort og noen ganger er det for vanskelig for alle av oss. Alle av oss opplever skuffelser, svik og ensomhet i tiden med trøbbel og vanskeligheter. Det er derfor noen mennesker ikke vet hvordan skal leve under disse vanskelige periodene. Jeg har opplevd mange skuffelser i løpet av mitt korte liv og tror gjennom håp, tro på Gud og tålmodighet, kan en person kjempe seg gjennom vanskeligheter og fullføre sine drømmer. Fordi håp skaper mirakler. Det er derfor jeg skrev denne romanen for å la folk vite at alle kan bli suksessfulle, hvis man tror på våre indre krefter og hvis man verdsetter gavene med livet som han /hun har fått fra de høyere makter. Mennesket har vært gjennom tiden og prøvd gjennom årtusener å få troen på seg selv og vært standhaftig. Her ,i denne boka har jeg prøvd å beskrive et bilde av forskjellige historiske begivenheter, i forskjellige kulturer for å bevise at vi gjør det nesten samme reaksjon når vi opplever vanskeligheter i forskjellige perioder av livet vårt. Det gjør oss til å forstå at vi er som en stor familie. Når vi åpner våre øyner og lærer fra fortiden, da vil kriger, rasisme og terrorisme bli meningssløs og unødvendig . Vi må lære fra våre forfedre for at verden skal bli en bedre plass å leve. Så dette dramaet er ikke bare for underholdning men også en kort tur gjennom historie og det psykologiske sinnet til et menneske.

Denne historien er om ei ung dame som bare har en kort tid igjen å leve og gjennom noen mystiske begivenheter får hun vite at kommer fra en kongelig familie.

Hun har blitt flere ganger reinkarnert fra fortiden for å la sin sjel bli utlært for en stor oppgave i livet hennes. Den første boken er om hennes kamp mot sin sykdom og å unngå å dø. Historien fortsetter slik i seks bokserier noe som underholder og gir næring til både fantasi, hode og hjerte.

Den skjulte hemmeligheten i tid

Den Steinen

Madeleine sitter foran pc og skriver mail. Hennes rom ser koselig ut. Et lite rom med kosebamsene hennes på senga og bøker på hylla.
Gardinene er gjennomsiktig slik at det vises utenfor leiligheten hennes. Tv-en høres fra stua.

Det er dagsrevyen på tv. På PC-en ligger en bamse som ser på henne mens hun skriver .
Hun svarer mail til noen.

Hun huster og føler en stor smerte i magen sin og spiser med engang to tabletter. Det har ikke vært så lenge siden hun forsto at det er ikke mer enn ett år å leve. Hun har magekreft som ikke kan bli behandlet med medisiner lenger. De fleste av legene har allerede gav henne maks ett år tid for å leve. Det går ikke å gjøre operasjon heller. Hun har noen smertestillende som forhindrer store smerter.

Hun reiser seg og går mot kjøleskapet for å finne noe å spise. Hun tar et eple og begynner på å spise det, samtidig som slår på TV-en, blar gjennom de vanlige 23 kanalene sine og finner at hun heller vil meditere.Så hun går for å hente stearinlys og 2rosa kvarts steiner og henter en pose som inneholder en stein som hun kjøpte fra en gammel dansk dame. På denne steinen står ett tegn og oppskrift som hun enda ikke har klart å tyde.

Hun finner frem en duke og fyrstikker og tenner stearinlys og setter de på duken sammen med steinene.Steinen med tegnet plasserer hun foran de andre tingene på grunn av at hun tror at gjennom meditasjon vil hun få svar på hva tegnene betyr.

” Kbala la la kba!” sier hun 3 ganger mens øynene er igjen for å få kontakt med de høyere makter. Hun sitter en stund og tenker med seg selv hva som må gjøres for at hun skal kunne tolke hva symbolene på steinen betyr, men hun får ikke noe kontakt med de. Hun åpner øynene igjen og foran seg er det helt klart at steinen har beveget seg .steinen er borte! Det er helt mørkt i huset .

Nå begynner Madeleine å føle seg nervøs. De magiske ordene fungerte siden plutselig ble det helt mørkt i huset, lysene ble blåst ut og steinen er borte.Telefonen ringer og Madeleine blir nervøs! Hele kroppen hennes rister av spenning. ”Hvem kan det være?! ” Sier hun med seg selv, går til telefonen løfter av røret !

I den andre enden, hører hun en andpusten og rar stemme som sier” Kbala la la kba!”.

Madeleine mister telefon røret i gulvet. Det er nå storm utenfor huset man kan høre den si ” ”Kbala la la kba !”

Vinduene blir slått opp av den sterke vinden. Det er fortsatt helt mørkt utenfor og inne i huset. Hennes lange lyse blonde hår danser i vinden .Hun føler seg helt lammet av skrekk inni hodet sitt sier hun til seg selv: ” Kbala la la kba !” Plutselig blir alt som før igjen .

Hun går mot telefonen og løfter røret opp fra bakken og hører etter om det er noen i den andre siden av røret.
-Hallo ? Hallo ? Hallo ? Ingen svarer. Hun legger på røret og går mot stua .Det står en gammel dame der ,over hodet hennes svever steinen og i neste sekund er dama borte og steinen ligger igjen på gulvet.


Hele kvelden tenker hun på det som skjedde. Resten av dagen blir hun sittende og stirre på steinen. Kroppen hennes rister fortsatt.Hun går mot sovet rommet sitt for å legge seg.

Det er stille i hele huset. Det snør og hele gate ble etter et øyeblikk dekket av snø, overalt er helt stille .Det virker som at alle fallet i søvn. Takene skinner som stjerne slik at noen kastet sølv på husene. Snøen gav en mystisk skjønnhet til den liten by.

Madeleine sover ,hennes lange øyevippene beveger seg , men åpnes ikke .Det er helt klart at hun drømmer og ser i drømmen det er noen som hvisker og sier Madeleine, Madeleine, Madeleine!

Det er en ung mann stemme. Vinduet åpnes sakte og den kalde brisen kjærtegner håret hennes.Hun beveger hodet sitt og tar dynen over kroppen …nei ….det er fortsatt kaldt .Hun blinker. For et sekund ser hun en ung ,kjekk man med langt hår stirrer på henne. Han hadde krone på hodet og var kraftig og sterkt man. Mannen er ikke der lenger. Plutselig våkner hun og ser at vinduet er åpent .Brystene hennes går opp og ned. Hun er skremt og helt vil ut av den som skjer i leiligheten.


Hun lukker igjen vinduet, ligger og har igjen øynene sine.

- For en drøm !

Neste dag starter hun med å ta på seg jogge klærne sine for å ta sin daglige joggetur.Det er ikke så kaldt der ute .Folk holder på med å gjøre seg klar til jul.Derfor er det fullt av folk ute når hun jogger.Det bruker å være veldig kaotisk og mye trafikk denne tiden. Siden noe starter først nå med å handle gaver mens andre har allerede gjort juleshopping sin.Når hun jogger kan hun se gatene som er fulle av juledekorasjoner. Hun tenker på hvor fint det ville vært å ha en familie og feire jul sammen med.Hun har alltid vært alene.


Hun mistet sine foreldre i en bilulykke da hun var mindre og sist år gikk også hennes bestemor bort. Hun var hennes sanne venn. Madeleine arvet huset og en del penger til bestemoren sin og flyttet inn huset bare ett par måneder senere .Derfor kunne hun klare seg bra finansielt. Hennes interesse for kunst fikk huset til å se ut som en kunstutstilling.Man kan se de surrealistiske malerei på veggene over alt i huset. Hennes gjenværende slektninger har hele tiden sagt til henne at hun ikke hører til i denne verden. Siden hun hele tiden lever i sin egen fantasi verden og ikke har noen venner. Hun bryr seg ikke om i det hele tatt og hører rett og slett ikke til i denne klisjé verden hvor mesteparten av tingene man foretar seg er kjedelig eller deprimerende.


Hun letter etter sannheten. Hvorfor må noen lider uten grunn som barna i krig og noen av de folkene som skaffer krig har det bra?!

Mesteparten av folkene gjemmer seg i deres kjedelige uskrevne regler og de vet de bør respektere ærlighet ,kjærlighet, glede for hverandre og ikke være for grådige og materialistisk. Hun husker da hennes foreldre brukte å si til henne ”svaret er inni hjertet ditt”. Det er derfor hun bruker å meditere og lete etter mystiske regler og krefter bortenfor de gjemte gardiner.Som man ikke kan se i denne verden. Hun har kontakt med noen gutter på Internett og når de spør henne hvordan hun ser ut. Bruker hun å svare ”skjønnheten kommer innenfra ikke utenfra. ”

Det er sant. Hvis en person kan sette pris på skjønnhet i alt da vil han eller hun være glad i uten betingelser! Fra vårt hjerte kan vi fastslå hvordan vi er og hvordan livene våre vil ende. Når man får erfaring fra den andre siden, man må bare godta det.Hvis du velger og ikke tro da ville du få ikke mange sjanser til å oppdage din sjel. Dypt på innsiden har vi alle ett svar når noe mystisk skjer i livet vårt. Mennesker må åpne deres sinn, kropp og sjel og la alle de vidunderlige tingene i live komme til seg.

- “ Velsignelse av alle slag må alle kunne få!”

Madeleine stopper opp og ser seg rundt .Hun har godt vært i sine egne tanker og befinner seg nå på en kirkegård! Overraskende ser hun seg rundt for å finne ut hvem som prater til henne. Det høres ut som noen leser hennes tanker mens hun står der stille.
En merkelig gammel dame nærmer seg. Hennes lange hvite hår dekker skuldrene og et sjal dekker resten av kroppen hennes.Hun er ikke stygg i det hele tatt. Men hennes blikk gir ikke henne et normalt utseende .Hun har et rart halskjede med et rart tegn.

- Hei, kjenner jeg deg?

- “Velsignelse av alle slag må alle kunne få !”

- Har jeg sett deg før? Snakker du til meg?

- Ja!

- Du er ment til å få den, men du må bevise at du er verd til å få denne fantastiske velsignelsen!

- Jeg forstår deg ikke!

- Jeg har ventet på deg i en lang tid, unge dame!

- For meg føles det som du har lest mine tanker !

- Jeg er enig med deg der i de tingene du sa, du er en klok dame!

- Og du tenker ikke som mennesker på din egen alder ! Den gamle dame gir henne hennes halskjede og sier .

- Her …ta det på deg!Det hjelper deg I å finne sannheten …bli med meg.

Kroppen hennes snurrer rundt som en karusell, men hun blir ikke syk i det hele tatt.Plutselig befinner hun seg i en hule some innredet som et hus.Rundt på veggene henger det pinner og midt i hula står det ett stort bord.Fullt av ting som: Flasker ,planter ,tørre blomster. Over hele huset er det en duft av sandal tre .

-Her er vi… vil du ha noe å drikke? Du må være tørst.

-Jeg tar gjerne en kopp te takk!

Hun går for å lage en kopp te mens Madeleine ser seg rundt i huset.

Hvordan går det med livet?

- Ok ! Jeg er ferdig med mitt siste maleri og bestemt meg for å begynne på ett nytt.

- Jeg vet. (sier den gamle damen. ) har Gud åpnet ditt hjerte,for å si til deg hva som gjør deg lykkelig?
Hvis du tror gud vil gi deg den dypeste begjær,…da må du være tålmodig ,og ditt liv vil bli fylt av kjærlighet og lidenskap. Makten ovenfra er fantastisk!

Hun gir henne en kopp te.

Madeleine: Takk, jeg kan ikke forklare mine problemer med livet, men jeg vet hvor de kommer fra. Jeg har kjempet med livet som innsats. Jeg er den type jente som må gi og ta i mot kjærlighet.

Stille!

Madeleine føler seg litt rar.
Madeleine: Jeg snakker kanskje for mye, men det føles komfortabelt ut å snakke med deg!
Første gang når man møter folk er det vanskelig å kommunisere. Du merker forskjellen mellom deg og de. Likheten er alt du merker når tiden passerer for oss. Slik starter vennskap.

Den gamle damen stirrer på henne og føler ensomheten utgav det som hun sa. Hun går for å gjøre noen ting. Etter en stund kommer hun med en liten veske.

- Hva er det? (sier Madeleine)

- Leter du ikke etter lykke ?

- Alle gjør det! sier Madeleine.

- Med min hjelp vil du finne den sanne lykke !

- Hvorfor prøver du å hjelpe meg?

- Fordi jeg lovte dine forfedre det !

- Mine forfedre?!

- Ja det er en lang historie !

- Når du har fullført oppdraget ,vil du vite …gå nå for å starte det første oppdraget. Tre av!

Madeleine finner seg selv på samme plass som hun var .På kirkegården. Hun har i hendene sine en liten veske og ett halskjede.

Hun åpner vesken og tar ut en stykke papir .I det står en adresse .og pyramide .

- Pyramide ?! Det betyr at jeg må reise til Egypt?!

Egypt …


Madeleine legger noe klær i ryggsekken sin sammen med billettene som hun kjøpte fra reise byrået, håndkle og de andre små ting som er nødvendig å ha med seg på en reise .

Halskjedet vises godt gjennom genseren hennes. Hun plasserer den lille vesken ved siden av ryggsekken . Alt er ferdig nå og det eneste som hun trenger nå er en god natt søvn før reisen .

Hun går for å lage mat. Hele huset ble fult av lukten av kjøttkake med brun saus .
Hun setter på TVen og legger på fat, kniv, glass og mat på bordet. Etter en stund starter hun å spise mat samtidlig som hun ser på tv.

Det snør.De andre husene med pyntet jule tre, vises også godt fra leiligheten hennes .Hun ser på klokken og tar av klærne sine for å gå og dusje.

Hvor behagelig og avslappende det er å ta seg en dusj når det er kaldt ute. Når hun kommer ut av dusjen, blir hun sjokkert. Noen har skrevet et rart navn på speilet . Hun blir redd å springer ut av bade rommet.
Hun setter på høy musikk og starter å skrive ned navnet som sto på speilet og tenker kanskje det rare navnet er en lede tråd til det første oppdraget. Hele natten tenker hun på hvordan Egypt ser ut og på hvor mye hun gleder seg til å reise dit.

Neste dag når hun våkner opp,tar hun å vaske ansiktet sitt og tar på seg litt sminke .
Hun gjør seg klar til å reise med bussen til flyplassen. Bussen kjører på motorveien
Og før hun vet ordet av det er hun på flyplassen. Det er mye folk der , noen av menneskene drar til utlandet for å bruke deres Jule penger .
Noen av soldatene som er der drar hjem til Jul. De er så glad for å slippe unna å stå opp tidlig om morgenen og for å være med på de øvelsene som de gjør daglig .
Noen unge gutter prøve å sjekke opp jenter, men noe stopper dem. Kanskje de er for sjenert
Til å ta kontakt med jentene .Hun ser opp mot fly rutene. Flyet er allerede utsatt med en time.
Noe som er helt vanlig i Julen. En ung gutt stirrer på Madeleinei en lang tid mens hun ser på forskjellige utgangene. Plutselig fårgutten Madeleines oppmerksomhet . Men hun er for sjenert til å gi noe signal på at hun vil ha noe kontakt med han. Hun sier til seg selv: ”

- Han er kjekk! Han smiler mot henne og Madeleine smiler tilbake og går for å kjøpe seg en pølse med brød.

De informerer at passasjerer med flyrute 747 SAS må gå mot utgang 25 for å gjøre seg klar til å ta flyet til Kairo i Egypt .Madeleine spiser ferdig pølsen og forter seg til utgangen . Endelig er hun ved utgangen og viser frem billetten sin . Hun går inn i flyet og noen minutter sener tar flyet av.

Hele veien tenker hun på hvordan det vil bli å komme frem til Kairo med nytt klima og natur .
Hun ser på kartet over Kairo som hun fikk hos flybyrået . Etter en stund finner hun navnet
Som sto på speilet . Det er en liten by i nærheten av Kairo og en times kjøring fra Pyramidene . Hun forstår med en gang at det var en tegn .

Det føles som noen følger henne. Noen har vært i nærheten av henne siden hun fikk steinen . Det føles om at det er en gutt som følger henne . Men er han en god eller dårlig gutt?

Hun vet også at denne gutten ikke er slem siden hun føler fred når han er i nærheten av henne .Flyet lander på flyplassen I Kairo . Noen av folkene i flyet prater arabisk .
Passasjerene går ut av flyet for å sjekke ut bagasjen sin.På veien, kommer ei ung vakker dame sammen med en ung kjekk egyptisk mann .De snakker norsk sammen, noe som overrasker Madeleine mye .Hun har et bilde i hånden sin å peker med fingeren sin på Madeleine og sier:

Hallo Madeleine!

- Hallo, mitt navn er Ada og dette er min ektemann Ali. Det er trivelig å møte deg.

- Hallo, hvordan vet du mitt navn ?!

- Det er mange ting du vil få vite til rett tid og i rett sted, følg oss. Du må være utslitt etter den lange reisen . La oss dra til ett hotell .


- Ali spør henne om hun hadde en trivelig reise?


Fortsettes.....